marți, 11 august 2009

Gura Râului , Sibiu



Gura Râului (en allemand Auendorf, Gurarou, Gurareu, en hongrois Guraró) est un village qui fait partie de depp Sibiu, Transilvania, România. Situé à 18 km de Sibiu dans la direction Sebeş (Cristian, Orlat, Gura Râului).

C'est un des villages les plus anciens de cette région et les plus riches.
Le village est traversé de rivière Cibin sur lequel il y a une centrale
hydroélectrique.

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru comentarii. Imi place blogul tau, as vrea ca mai multi romani sa faca cunoscute locurile interesante din tara, asa cum o faci tu, intr-un mod interesant, bineinteles intr-o limba de circulatie mondiala.O sa fac si eu acelasi lucru, vin acasa in toamna si o sa adun ceva material, din pacate imi este imposibil sa calatoresc prin tara ca sa postez sistematic cate ceva, am sa incerc insa sa fac trimiteri la blogurile care au articole interesante. Ar fi interesant sa postezi cate ceva si despre Moldova, sunt multe de povestit despre si multe minunatii de aratat de acolo.Crede-ma, nu are rost sa asteptam ca altii sa se informeze despre noi, trebuie sa ne prezentam singuri, daca vrem sa inceteze sa se spuna ca Stefan cel Mare a fost un talhar sau ca tiganii au invadat Europa, pornind din India si din Romania. Eu m-am cam saturat sa tot aud asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Danangib,
    Imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund.
    Intr-adevar e foarte frumoasa si zona Moldovei.Dar cu toate ca sunt moldoveanca nu prea am fotografii de acasa, nu prea am avut timp sa strabat toata Moldova. Apoi, nu toti strainii ne cred atat de rai. Aici, la Sibiu sunt foarte multi turisti, din toate colturile lumii, cu cativa am discutat si chiar au o parere buna despre noi. Si chiar si cei care nu au vazut vreodata tara noastra, dar o minima cultura generala nu ne desconsidera ca popor si nici nu ne considera ca fiind tigani sau hoti. Acum, depinde cu cine stai de vorba... Unii chiar sunt foarte prost intentionati...

    RăspundețiȘtergere